Kommer din kat hjem når du kalder på den ?

Jeg bor på landet og her er masser af plads til mine katte. Da jeg gerne vil have at kattene kommer hjem når jeg kalder på dem, lærer jeg dem det så snart de flytter ind.

Jeg kender hver enkelt kats dagsrytme og kommer de ikke hjem på de tidspunkter de plejer, kan der være noget galt. Er en kat syg, kommet til skade, eller blevet væk, er det vigtigt at vide det så hurtigt som muligt, så man kan hjælpe den. Og er den vant til at komme når man kalder, er det så meget lettere at sørge for at katten har det godt. Desuden skaber det bånd imellem ejer og kat.

Er de ude døgnet rundt om sommeren, kalder jeg dem ind som det første om morgenen, så de kan få mad og jeg kan se at de har det godt. Jeg gør det samme om aftenen, selvom jeg har snakket med dem en del gange i løbet af dagen.

Mine katte reagerer på deres navn, så det er ret let at lære dem at komme når jeg kalder. Selv min særdeles selvstændige, selvbevidste hunkat kommer når jeg kalder – måske skal hun lige være færdig med at fange en mus, men hun kommer altid.