Hvilke signaler giver du din hund ?

Bruger du din hunds navn som signal til mange forskellige ting du vil have den skal gøre. Det kan være at du bare vil kalde den til dig, men måske vil du også gerne have den til at gøre andre ting som feks holde op med at gø, grave i haven, trække i linen og måske råber du også dens navn meget højt, når den har gjort noget den ikke skulle.

Det er på ingen måde effektivt og jeg kan love dig for at du har en forvirret hund og sikkert også en hund der i de fleste tilfælde ikke gør som du ønsker, fordi den ikke forstår hvad du vil have den til. Og med god grund, for den får det samme signal = dens navn hele tiden. Det kan også være at den i stedet for sit navn er kommet til at hedde Nej, Stop eller Ned. Grunden til det alligevel går med lidt held og mange gange med en del gentagelser af hundens navn, er det fordi hunde og mange andre dyr, er eminente til at aflæse vores kropssprog og tanker.

Hundens navn skal kun bruges for at få dens opmærksomhed, hvis du ikke har den i forvejen og derefter kommer signalet til det du gerne vil have hunden til at gøre.

Vil du have en dejlig nem hund, der med glæde gør det du beder den om, så skal du bare i gang med at finde en kompetent træner og så i gang. Det er ALDRIG for sent at begynde at træne med sin hund og jeg vil stærkt anbefale at gå i gang. At træne din hund er noget af det mest givende og sjove du kan gøre for din hund, dig selv og Jeres indbyrdes forhold. Jeg kan stærkt anbefale klikkertræning – det er nemlig virkelig sjovt både for hund og ejer.